top of page

Köpvilkor

 

Viktig information om avtal, priser, betalning, leverans, reklamation, mm

För att få ingå avtal med screenstearin.com måste du vara juridiskt kapabel att ingå avtal och vara minst 18 år gammal eller ha målsmans tillåtelse. Avtal sluts först när offert är godkänd. Då förskottsbetalning är betalningssätt sluts avtal först då offert är godkänd och betalning är mottagen från dig som kund till oss på screenstearin.com.

Om vi misstänker bedrägeri och eller oberättigad användning av annan persons personuppgifter föbehåller vi oss rätten att häva ditt köp och händelsen kommer att polisanmälas.

Sceen & Stearin reserverar sig för att eventuella fel som kan uppstå på vår hemsida, ex prisuppgifter, kampanjer, rabattkoder eller produktuppgifter. Vi reserverar oss även för utförsäljning, restnotering eller utgående sortiment hos våra leverantörer. Då detta sker gör vi vårt yttersta för framtagning av likvärdig vara.

Dessa villkor gäller förutsatt att du inte är företagskund och vi förhandlat fram andra villkor.

priser

Priserna på vår hemsida anges exklusive moms 25 %. Avgift för frakt tillkommer och varierar beroende på orderns storlek och vikt. Ett kolli kostar ca 100-300 kr exkl moms. Vi har valt Bring för våra leveranser.

BETALNING

De betalningssätt vi erbjuder är fakturabetalning och förskottsbetalning via Swish eller bankgiro. Vi förbehåller oss rätten att neka kredit till både privatpersoner och företag och istället begära förskottsbetalning. Till mindre order och nya kunder har vi som policy att begära förskottsbetalning.

Swish: Sker till nr 0703255151. Märk inbetalningen med ordernr. Bekräftelse på betald förskotts- faktura skickar vi då vi skickar din order. Vid förskottsbetalning börjar vi först producera din order när även denna är mottagen.

Faktura: Faktura skickas i samband med leverans av din order. Betalningsvillkor 10 dagar netto om inget annat avtalats. Sedvanlig kreditprövning kommer att göras. Vid utebliven betalning utgår påminnelse från oss tillsammans med påminnelseavgift och dröjsmålsränta.

LEVERANS

Vi levererar vanligtvis våra varor med BRING. Det tar ca 2 veckor att få fram en order från att korrektur och offert är godkänd. Vid förskottsbetalning behöver även denna mottagas innan vi börjar producera din order. I orderbekräftelsen får du information med beräknad leveransvecka. Skulle beräknad leveransvecka bli senare kontaktar vi dig.

Om ett hinder uppstår i enlighet med Force Majeure som ej gör det möjlig för oss att leverera felfritt gods till dig har vi ej ersättningsskyldighet.

HÄMTA HOS OSS PÅ KRONAN

Du kan välja att komma och hämta din order hos oss på Kronan Hus H3, fritt från fraktkostnad. Viktigt då att du kontaktar oss för överenskommelse angående datum och tid för upphämtning.

KONTROLL AV GODS

Du ansvarar för  att kontrollera ditt gods och göra en avstämning mot medskickad följesedel. Notera synliga skador på gods vid överlämnandet och påpeka detta till transportören av varorna. Skulle godset skilja sig från vad som står på följesedeln så ska du kontakta oss snarast möjligt så att i ska kunna avhjälpa felet.

FELAKTIG VARA

Om du upptäcker att följesedeln inte överensstämmer med innehållet eller om varorna skulle vara felaktiga ber vi dig kontakta oss omgående för reklamation. Du som köpare har skyldighet att meddela oss så fort du upptäcker felet och inom skälig tid meddela oss via info@screenstearin.com.

Vid godkänd reklamation skickar vi en returblankett till dig. Reklamerade produkter emballerar du i väl försluten förpackning och lämnar in hos närmsta ombud. Är du företagskund och har bokad upphämtning kan du även skicka tillbaka reklamationen på detta sätt.

TILLÄGG VILLKOR GÄLLANDE PRIVATPERSONER

ÅNGERRÄTT

Vi tillverkar och säljer specialtillverkade varor med tydlig personlig prägel vilket innebär att du som privatkund inte har någon ångerrätt enligt Distans- och hemförsäljningslagen.

REKLAMATION

Enligt Konsumentköplagen har du reklamationsrätt i 3 års tid efter att du mottagit varan. Du ska inom skälig tid - 2 månader från upptäckande av felet meddela oss detta. Du kontaktar oss via info@screenstearin.com. Felet ska vara ursprungligt och funnits redan vid köpet. Bifoga bild på anledning till reklamation.

TVIST

Vid eventuella klagomål ber vi dig i första hand kontakta oss på info@screenstearin.com så vi har möjlighet att åtgärda felet. Om du ej är nöjd med vår hantering av ärendet och mot förmodan en tvist skulle uppstå är du välkommen att kontakta Allmänna Reklamationsnämnden (ARN).

bottom of page